Читај ми!

Локални избори у 12 црногорских општина

У Црној Гори одржани локални избори у 11 општина и у Подгорици. Изборне листе предало је 25 партија и група грађана, а изборе је контролисало 650 домаћих посматрача.

Локални избори одржани су у Подгорици, Бару, Бијелом Пољу, Даниловграду, Жабљаку, Колашину, Плаву, Плужинама, Пљевљима, Рожајама, Шавнику и Гусињу, као и у градским општинама Голубовци и Тузи, а право гласа има више од 315 хиљада бирача. 

Изборне листе за локалне изборе поднело је укупно 25 партија, односно група грађана, које ће самостално или у коалицији наступити на изборима.

Биралишта су отворена у седам сати, а затворена су у 20 сати. Прелиминарни резултати могу се очекивати око 21.30 часова.

Иако је државни парламент крајем марта усвојио измене изборног закона, на локалним изборима који се одржавају једина новина ће бити у гласању путем писма.

Према новим правилима, право да гласају путем писма имају само грађани који на бирачко место не могу доћи због старости, инвалидности, болничког или кућног лечења.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 25. мај 2024.
14° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије