Читај ми!

Дан независности Црне Горе

Обновом независности Црне Горе неутралисана је историјска неправда и враћено њено државно и национално достојанство, поручио је црногорски премијер Мило Ђукановић поводом Дана независности - 21. маја.

Премијер је нагласио да је задовољан резултатима који су остварени од 2006. године, када је Црна Гора на референдуму обновила државну самосталност.

Ђукановић је навео да је црногорска влада у том периоду, "одговорном посвећеношћу друштвеном развоју, дала најбољу потврду оправданости саме идеје обнове државности", преноси Радио-телевизија Црне Горе, позивајући се на Побједу.

"Црна Гора је данас још стабилнија. Идеја суживота и мултиетничке демократије, коју је готово усамљено чувала током југословенске кризе, данас је формула живота свих балканских друштава. Економија је имала снажан развој, друштвени производ је више него утростручен. Створене су многе нове институције и битно реформисане раније", навео је црногорски премијер.

Према Ђукановићевим речима, паметно вођење државе ствара услове стабилности и подстицаја да сваки појединац учини нешто добро за себе и упита се шта још може да учини за Црну Гору и, свакако, себе у њој.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара