Читај ми!

Граић на слободи до одлуке о изручењу

Србин из Хрватске, Милутин Граић, који је недавно по потерници Хрватске због оптужби за ратни злочин ухапшен у Холандији, одлуку о евентуалном изручењу чекаће на слободи.

Суд у Амстердаму одлучио је да не постоји ризик да 42-годишњи Милутин Граић побегне из Холандије, а властима је предао пасош и има обавезу три пута недељно да се јавља суду, јавили су хрватски медији, преноси агенција Бета.

Хрватска је за Граићем недавно расписала европски налог за хапшење због сумње да је као припадник милиције коју је водио бивши вођа самопроглашене Републике Српске Крајине Милан Мартић, починио ратни злочин против цивила.

Жупанијско државно тужилаштво у Задру терети га за кривична дела ратног злочина, депортацију, пљачке, као и мучење и лоше поступање према Хрватима.

Милутин Граић рођен је у Бенковцу, а с породицом већ више од десет година живи у холандском граду Росендалу, близу границе с Белгијом.

Наводно, уз хрватско има и холандско држављанство.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 04. јун 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије