Читај ми!

САД подржавају Црну Гору

Премијер Црне Горе Мило Ђукановић разговарао је у Стејт департменту са замеником америчког државног секретара Вилијамом Бернсом, уз обострано високе оцене односа две земље.

На почетку четвородневне посете Сједињеним Америчким Државама, где борави на позив потпредседника Џозефа Бајдена, Ђукановић је упознао саговорника са актуелним процесима у Црној Гори на политичком и економском плану, с посебним акцентом на постигнућа земље на путу ка Европској унији и НАТО савезу, преноси Танјуг писање црногорских медија.

Премијер Ђукановић је захвалио на континуираној и садржајној подршци коју је Црна Гора имала и има у свим фазама савремених односа двеју земаља, наведено је у саопштењу из владиног Бироа за односе с јавношћу.

При томе је посебно наглашен напредак у четири кључне области значајне за интеграцију Црне Горе у НАТО и исаказано очекивање да ће тај напредак бити вреднован на предстојећем самиту.

Бернс је оценио позитивним остварене резултате Црне Горе и на унутрашњем и на спољнополитичком плану, исказавши спремност САД да у тим процесима настави да пружа пуну подршку Црној Гори.

"Сједињене Америчке Државе цене партнерски однос са Црном Гором", нагласио је заменик америчког државног секретара и потврдио опредељење америчке владе за даље продубљивање сарадње на свим пољима.

Саговорници су, такође, разменили мишљења и о приликама у ширем региону и могућим кретањима на регионалном и глобалном плану.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 04. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије