Читај ми!

Шушњар ухапшен због злочина у Штрпцима

Бивши припадник војске босанских Срба Радомир Шушњар ухапшен у Француској, одакле ће бити изручен правосудним властима БиХ, потврдило Тужилаштво БиХ. Шушњар се сумњичи да је починио ратне злочине над бошњачким цивилима у Вишеграду.

Радомира Шушњара је Тужилаштво БиХ лоцирало после вишемесечних провера и о томе је известило француску полицију која га је и ухапсила, а цела операција је изведена у сарадњи са Међународним кривичним судом за бившу Југославију, преноси Танјуг.

Тужилаштво БиХ наводи да је Шушњар осумњичен да је, заједно с Миланом Лукићем, командантом паравојних "Белих орлова", учествовао у ликвидацији најмање 60 бошњачких цивила, углавном деце, жена и стараца.

Они су заробљени 1992. године и затворени у једној кући у Вишеграду, која је потом запаљена, а само седам жртава успело је да се спасе и преживи.

Тужилаштво терети Шушњара да је лично учествовао у затварању жртава у кући у Пионирској улици и каснијем паљењу објекта, преносе локални медији.

Заменик српског тужиоца за ратне злочине Бруно Векарић, који је данас у Сарајеву, потврдио је Танјугу да је Шушњар ухапшен.

Додао је и да је то један од разлога због којег српски тужилац за ратне злочине Владимир Вукчевић борави у Сарајеву.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије