Читај ми!

Ђукановић: Нисам умешан у приватизацију "Телекома"

Председник Владе Црне Горе Мило Ђукановић рекао је у Скупштини Црне Горе да ничим негативним није умешан у приватизацију црногорског "Телекома". Истакао је и да Црна Гора није увела никакве санкције Русији.

Ђукановић је негирао медијске написе о његовој умешаности у наводну корупцију приликом приватизације "Телекома", преноси Танјуг

"То је гнусна лаж", рекао је премијер одговарајући на посланичко питање лидера опозиционе Социјалдемократске народне партије Срђана Милића.

Ђукановић је у оквиру "премијерског сата" у парламенту Црне Горе рекао да се о томе већ изјаснио на контролном саслушању.

"Све што се појавило ових дана, а везује се за моје име, гнусна је лаж. Мој позив је да сви они који имају нешто више од способности да креирају лаж, да то изнесу пред црногорском јавношћу и да то питање једном скинемо са дневног реда. Овде се бавимо глупошћу. Глупост која станује и тамо и овамо. То вам сада потврђујем. Глупост и лаж", поручио је Ђукановић.

Подгоричке Вијести и данас су објавиле факсимил докумената америчког суда на основу којих се може видети ко је био задужен за ангажовање премијерове сестре Ане Коларевић у приватизацији "Телекома", а који је, како тврде америчке власти, био задужен да за Ђукановића прими мито.

Ђукановић је рекао у парламенту и да Влада Црне Горе није водила лошу економску политику и да та држава није увела никакве санкције Русији.

"Црна Гора је урадила само оно за шта верујем да нас и ви подржавате. Ви подржавате европске интеграције. Ми смо у преговорима са ЕУ. Мере нису санкције, већ рестрктивне мере према једном броју појединица које је увела ЕУ. И ми имамо обавезу да пратимо Европску унију", појаснио је Ђукановић.

"Не можемо једном ногом бити у Европској унији, а другом против ЕУ", рекао јe црногорски премијер.

Ђукановић рекао је да је влада поспешила припрему најважнијих инвестиционих пројеката, у чију се реализацију ушло почетком 2014. године.

Црногорски "Телеком" је приватизован 2005. године. Већински пакет акција који је до тада био у власништву државе Црне Горе, купио је мађарски "Матав", данашњи "Мађар Телеком" који је у власништву немачког "Дојче Телекома". 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 30. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије