Читај ми!

Додик: Нови Закон, али не по захтеву ММФ-а

Закон о раду, какав тражи ММФ, додатно би угрозио положај радника у РС, рекао Милорад Додик. Нови закон ће бити резултат компромиса и косензуса синдиката и послодаваца, рекао председник РС.

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да ће РС пажљиво размотрити све захтеве Међународног монетарног фонда (ММФ), али да сигурно на захтев ове институције неће донети нови Закон о раду и тиме додатно угрозити положај радника у РС.

"Закон о раду, како га предлаже ММФ, додатно понижава радника, човека, а код нас је на овим просторима веома важно, за разлику од неких других поднебља, да се управо човек који ради осећа сигурним", рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Он је додао да нови Закон не може да наметне ММФ, него ће тај акт, ако и кад буде донет, бити ствар компромиса и консензуса синдиката и послодаваца.

"Садашњи Закон о раду има много добрих ствари, треба га изменити у неколико делова и ту разумемо послодавце, али исто тако не желим да, као председник Републике, подржим активности које би ишле на штету радника данас или у будућности", истакао је Додик.

Председник РС сматра и да није чудно што ММФ баш у овом периоду инсистира на доношењу новог Закона о раду.

Како је подсетио, главне економске реформе у БиХ вођене су под притиском међународног фактора.

"Приватизација је произвела огромне проблеме у друштву, развластила раднике и бацила их на улицу, створила шпекуланте који су купили имовину и направили спрегу са судовима и тужилаштвима спречавајући да се открију њихове малверзације".

Додик је оценио и да је ММФ веома ригорозна институција која никада не иде ка релаксацији враћања позајмљених средстава, него само ка ригорозним мерама, пренела је РТРС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 25. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије