Читај ми!

Ћерке Иве Санадера одбиле да сведоче

Позвајући се на законску могућност да не морају да сведоче против члана породице, ћерке бившег премијера Хрватске и шефа ХДЗ-а Иве Санадера одбиле да сведоче против оца у случају "Фими-медија". Њима и осталим члановима породице блокирани су рачуни, пошто је против Санадера покренут кривични поступак због сумње на корупцију.

Ћерке бившег премијера Хрватске и шефа Хрватске демократске заједнице Иве Санадера одбиле су да сведоче против оца на суђењу за корупцију у случају "Фими-медија", позивајући се на законску могућност да не морају да сведоче против члана породице.

Петри и Бруни Санадер, као и осталим члановима уже породице, блокирани су рачуни пошто је против њиховог оца покрет кривични поступак због сумње у корупцију.

Тако су старијој ћерки, глумици Петри Санадер, блокирана три рачуна у различитим банкама на којима је било око 58.000 евра, хиљаду франака и 39.600 долара.

Она је рекла да ће тражити накнаду путних трошкова, будући да је на суд дошла из Америке где последњих година живи.

И млађој ћерки некада најмоћнијег хрватског политичара, лекарки Бруни Санадер, блокирана су три рачуна на којима је било 34.000 евра, хиљаду франака и 925 долара.

Према тврдњама Санадерове одбране, њој су блокирана и два рачуна отворена после покретања кривичног поступка, а у тужилашву кажу да они нису тражили блокаду.

Од почетка суђења Санадеру, његове ћерке, као ни супруга, нису долазиле на суд.

Прошле седмице је требало да сведочи супруга бившег премијера Мирјана Санадер, али је свој недолазак оправдала стручним симпозијумом, па је суд казнио од 5.000 куна, то јест је 650 евра.

На суду би требало да се појави почетком децембра да, као сведок одбране, сведочи о Санадеровој имовини, пошто је тужилаштво тражило да им се она одузме.

Њен отац, Иво Шарић такође треба да се појави на суду као сведок одбране, али је његов недолазак прошле седмице оправдан лошим здравственим стањем, али уз лекарску документацију из 2009. године.

Уколико не достави ваљану лекарску документацију, судија Ивана Чалић запретила је да ће га присилно довести на суд.

У случају "Фими-медија" тужилаштво терети Санадера и ХДЗ, на чијем је челу био, заједно са још девет физичких и правних особа, за извлачење око 10 милиона евра из државних институција и предузећа од 2003. до 2009.

Према тврдњама тужилаштва, део тог новца завршио је у "црном фонду" ХДЗ, а део код Санадера.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије