Читај ми!

Удавило се 12 миграната код Лефкаде

Четворо деце и осам миграната удавило се код грчког острва Лефкада, док је 15 преживелих само допливало до обале после превртања чамца у коме су били. Још није позната њихова нациналност, колико их је било у чамцу, нити одредиште коме су се упутили.

Најмање 12 миграната, међу којима четворо деце, удавило се јутрос када се чамац у ком су се налазили преврнуо и потонуо код западног грчког острва Лефкада у Јонском мору, саопштили су званичници.

Како је пренела грчка новинска агенција АНА, 15 миграната је успело да доплива до обале.

У току је акција спасавања, којој су се прикључили и рониоци, јер има још особа које се воде као нестале.

Градоначелник  Лефкаде Костас Араванис изјавио је агенцији АП да је чамац потонуо нешто после зоре и да су временски услови били добри, тако да није јасно шта се догодило.

"Неки од преживелих су успели да допливају и позову помоћ. Нису сигурни колико је људи било у чамцу", додао је Араванис.

Мигранти су се налазили у осам метара дугачком чамцу на надувавање. Верује се да је крајња дестинација требало да им буде Италија, али није познато одакле су кренули.

За сада није познато које су националности мигранти.

Грчка је једна од главних одредишта за улазак у Европску унију за мигранте и избеглице које беже из ратом погођених и сиромашних земаља Африке и Блиског истока.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије