Читај ми!

Словеначкој влади изгласано поверење

Парламент Словеније изгласао поверење коалиционој Влади премијерке Аленке Братушек. Расправа трајала чак 19 сати.

Словеначкој коалиционој влади премијерке Аленке Братушек изгласано је поверење у Парламенту.

Гласање је завршено са 50 гласова за и 31 против после расправе која је трајала 19 сати, пренела је агенција Ројтерс.

После дуге дебате, посланици су већином гласова ипак подржали Буџет за 2014. годину који је предложила Владе.

"Наша финансијска будућност заснована је на овом Буџету, животи наших грађана у великој мери зависиће од ваших одлука ове седмице", рекла је Братушек (43) у понедељак.

Словеначки посланици подржали су Владу месец дана уочи резултата "стрес тестова" највећих банака, притиснутих великим бројем лоших зајмова, који ће открити колико новца ће Влада морати да убризга да би одржала банке "на површини" и да ли ће морати да потражи помоћ ЕУ и Међународног монетарног фонда.

Кабинет премијерке Братушек ступио је на дужност у марту, с циљем да нађе начин да спречи да Словенија постане шеста чланица еврозоне којој треба помоћ споља због проблема са банкама, јавним финансијама и лошом економијом, навела је агенција АФП.

Претходна влада је пала када премијеру Јанезу Јанши није изгласано поверење у фебруару, после само годину дана на дужности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије