Читај ми!

Софија, студенти окупирали Универзитет

Стотинак студената који више од две недеље траже оставку бугарске владе, закључали су се у згради Ректората софијског универзитата.

Стотинак учесника студентског протеста у Бугарској, који више од две недеље траже оставку владе, закључали су се у згради Ректората софијског универзитата.

"Проглашавамо потпуну окупацију Ректората", написали су на Фејсбук налогу организатори протеста.

Представник студената, Иван Витанов рекао је агенцији Франс прес рекао да ће "блокада" трајати док год бугарска влада не поднесе оставку, као и да се у Ректорату налази стотинак студената.

Осим тога, пар десетина учесника студентских протеста од 26. октобра не напушта слушаонице на неколико факултета, тако да се редовна предавања отказују, а заказане одбране дипломских радова одлажу.

Студенти су протест почели пре нешто више од две недеље, а повод су наводне везе бугарских власти са сумњивим бизнисменима и корупција у врху државе.

Они су тиме подржали антивладине протесте који у Бугарској трају готово пет месеци.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара