Читај ми!

Сарајевo "unplugged"

Због неизмирених дугова према Електропривреди БиХ, искључена електрична енергија сарајевском ГРАС-у, што је у граду изазвало колапс. Трамвајски и тролејбуски саобраћај обустављени.

Сарајевском ЈКП ГРАС је око 11 часова искључена електрична енергија због неизмирених дуговања према Електропривреди БиХ. Трамвајски и тролејбуски саобраћај је обустављен.

Како сазнаје Дневни аваз, ГРАС је остао без електричне енергије у свим пословним јединицама.

Електродистрибуција Сарајево је неколико пута пролонгирала обуставу испоруке електричне енергије, као и рокове за измирење доспелих обавеза.

Како је рекао в. д. директора ГРАС-а Омер Хаџиомеровић, то јавно комунално предузеће је у четвртак поподне добио обавештење од Електропривреде БиХ да ће им струја бити искључена ако не измире један део дуга од 400.000 конвертибилних марака.

Јутрос је требало да буде одржан састанак чланова управе ГРАС-а и ЕП БиХ. Међутим, ЕП БиХ на састанак нису послали представника, те су ГРАС-у искључили струју.

"Нису чак поштовали ни то да нас опомену да повучемо возила како се, приликом искључења струје, возила не би оштетила", рекао је Хаџиомеровић за Дневни аваз.

Постоји могућност да електрична енергија буде искључена и на депоима за аутобусе и минибусе. Ако дође до тога, онда ће и тај вид саобраћаја бити обустављен.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије