Читај ми!

Оптужница против челника Златне зоре

Формално подигнута оптужница против вође Златне зоре Никоса Михалолијакоса и још четири посланика те неонацистичке странке. Сумња се да су били чланови криминалне организације, с намером да почине злочин. У уторак ће бити изведени пред истражног судију.

Вођа Златне зоре Никос Михалолијакос и још четири посланика те грчке неонацистичке странке формално су оптужени за чланство у криминалној организацији с намером да почине злочин, а у уторак ће бити изведени пред истражног судију, саопштио је извор из суда у Атини.

Они су заједно с још петнаест чланова Златне зоре ухапшени јуче због сумње да чине "део криминалне организације".

У међувремену, посланик Златне зоре Христос Папас предао се полицији.

Припадници Златне зоре осумњичени су за више криминалних дела која се приписују тој странци, међу којима је и недавно убиство левичара и познатог грчког музичара Павлоса Фисаса.

Верује се да су они одговорни и за више покушаја убистава и за физичко насиље, углавном над имигрантима у Грчкој.

Суд је издао 32 налога за хапшење припадника Златне зоре.

Хапшење чланова и посланика Златне зоре изазвало је велику пажњу јавности, а три највећа грчка дневника данас на насловним странама имају исти наслов - "Лисице за Златну зору".

Резултати последњих анкета показују да је Златна зора изгубила на популарности после Фисасовог убиства.

Мада је подржава мање потенцијалних гласача, Златна зора је и даље трећа најпопуларнија странка у Грчкој, после десничарске владајуће Нове демократије и Коалиције радикалне левице СИРИЗА.

На прошлогодишњим изборима Златна зора освојила је 18 посланичких места у парламенту који има укупно 300 посланика.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије