Читај ми!

Хапшење демонстраната у Софији

Полиција ухапсила 14 људи на протестима који се организују против владе премијера Пламена Орешарског у Софији. Један мушкарац покушао да се спали.

Демонстранти који већ 35 дана протестују у Софији против владе премијера Пламена Орешарског, данас су блокирали део центра града и позвали на 24-часовну блокаду зграде парламента, а током данашњих демонстранција полиција је ухапсила 14 људи.

Демонстранти, који су до сада само у вечерњим сатима блокирали улице Софије, јутрос су први пут преко дана блокирали део центра престонице и изазвали хаос у време подневне саобраћајне гужве, тражећи распуштање парламента и сазивање нових избора, наводи АП.

Полиција је ухапсила 14 особа, од којих је већина одведена у полицијску станицу ради идентификације, а неки од ухапшених су били агресивни, док је један мушкарац покушао да се спали, али га је полиција спречила да то учини, саопштило је Министарство унутрашњих послова, а преноси БТА.

Полиција је око зграде парламента поставила гвоздену ограду.

У међувремену, група људи, који пружају чврсту подршку кабинету Орешарског, окупили су се испред градске скупштине у знак протеста због свакодневних блокада централних улица.

Бугарска је добила нову владу после превремених избора који су одржани 12. маја, након што је претходни кабинет поднео оставку усред протеста против оштрих мера штедње.

Постављање контроверзног медијског магната Дељана Певског на чело националне безбедносне агенције разгневило је јавност и довело до протеста, који се од 14. јуна свакодневно организују.

Одлука о именовању Пеевског је одмах поништена, али демонстранти и даље оптужују владу да је искорумпирана и траже да поднесе оставку.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара