Читај ми!

Евакуација због бомбе из Другог светског рата

Више од 10.000 људи евакуисано када је у централној Мађарској, у близини обданишта, нађена бомба из Другог светског рата. Мађарска у Другом светском рату често бомбардована пред крај рата, па се и данас често налазе заостале неексплодиране бомбе.

Бомба из Другог светског рата пронађена је у централној Мађарској, у близини обданишта, а ради њеног уклањања евакуисано је више од 10.000 људи, саопштила је локална полиција.

Бомба совјетске израде, тешка 100 килограма, од чега је 25 килограма експлозив, откривена је у граду Секешфехервару, 60 километара југозападно од Будимпеште.

Шеф полиције тог града са око 100.000 становника, Норберт Донк рекао је да је због деактивирања бомбе евакуисано око 10.000 људи и успостављена је безбедносна зона у кругу од 400 метара.

Мађарска је у Другом светском рату, као савезница нацистичке Немачке, интензивно бомбардована пред крај сукоба, па се и данас често налазе заостале неексплодиране бомбе, поготову током грађевинских радова.

Јуче је у једном туристичком кварту, у центру Будимпеште, евакуисано 1.500 људи ради деактивирања бомбе од 50 килограма из Другог светског рата која је откривена у близини Будимског дворца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара