Читај ми!

Суђење за убиство Мексиканке

Едију Мишићу, оптуженом за прошлогодишње убиство 31-годишње Мексиканке у шуми на полуострву Марјан, у Сплиту почело суђење. Тужилаштво терети Мишића за тешко убиство на посебно окрутан и подмукао начин.

У Жупанијском суду у Сплиту почело је суђење 29-годишњем Едију Мишићу оптуженом за убиство 31-годишње Мексиканке прошлог лета у парк шуми Марјан у том граду.

Суђењу присуствују брат и мајка убијене Селене Маргарит Грасијано Маседо, као и почасни мексички конзул у Хрватској Марин Босотин, преноси сплитски дневник Слободна Далмација.

Тужилаштво терети Мишића за тешко убиство на посебно окрутан и крајње подмукао начин. У оптужници се наводи да је 22. августа 2012. године на Марјану пресрео Селену Маседо, која је шетала и фотографисала.

Уз употребу силе, везао јој је уста и руке вишеслојном лепљивом траком, а потом је однео до оградног зида, положио на земљу, скинуо је и кухињским ножем пререзао по врату. Девојка је искрварила.

Да би сакрио злочин, угурао је њено тело у удубину зида, прекрио га земљом, сувим грањем, сасушеним боровим иглицама и камењем како би га уклопио у природни амбијент и учинио неприметним.

Тело убијене Мексиканке пронађено је два дана пошто је њен брат, који је такође био у Сплиту, пријавио нестанак. Полиција је истраживала више особа, а испитан је чак и један младић из Новог Сада.

Еди Мишић ухапшен је тек почетком октобра, а у откривању је помогао дрес Милана, пронађен у руксаку недалеко од места проналаска тела убијене Мексиканке.

На раније одржаном припремном рочишту одбрана је тражила додатно неуролошко вештачење Мишића, јер су му пронађене цисте на мозгу. Тужилаштво за оптуженог Мишића тражи најстрожу казну од 40 година затвора.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара