Читај ми!

Додик: РС мора да преиспита позиције унутар БиХ

Република Српска, која је у потпуности стабилна у свом институциоалном капацитету, ужурбано мора да преиспита своје позиције унутар БиХ, каже председник Српске Милорад Додик.

Босна и Херцеговина је очигледно немогућа држава и зато Република Српска, која је у потпуности стабилна у свом институционалном капацитету, ужурбано мора да преиспита своје позиције унутар те државе, поручио је председник Републике Српске Милорад Додик.

Додик је рекао да БиХ пре свих разграђују неодговорни сарајевски политичари попут чланова Председништва БиХ Бакира Изетбеговића и Жељка Комшића кога је назвао политичким маргиналцем.

Обраћајући се Изетбеговићу и Комшићу, Додик је поновио да Република Српска трпи несагледиве политичке и економске последице због колапса у Федерацији БиХ који, како је рекао, доводи у питање и сам опстанак БиХ.

Изетбеговић и Комшић сматрају да је Додикова ранија изјава да Федерација БиХ кошта Републику Српску и њен европски пут предизборна реторика председника Српске.

"Морамо се бранити од погубне политике деструктиваца, као што је Бакир Изетбеговић, који је своју целокупну политичку каријеру посветио искључиво покушају да реафирмише и примени ставове из књиге 'Исламска декларација' чији је аутор његов отац Алија", рекао је председник Српске, пренела је Радиотелевизија Републике Српске.

Додик је истакао да је очигледно да Изетбеговић БиХ нуди будућност повратка у прошлост.

Упитан да прокоментарише Изетбеговићеву изјаву да најсиромашнији становници у Европи живе на територији Републике Српске и то захваљујући ономе што ради Додик, председник Српске је рекао да је то глупост и да Изетбеговић нема политичке одговорности.

"Да му је стало до истине могао је да оде у било који део Федерације и увери се да тамо људи не живе ништа боље или да упореди макроекономске податке Републике Српске и Федерације БиХ и да схвати да Република Српска, ипак, боље стоји. Али, кад је Изетбеговић уопште говорио истину!? Бакир Изетбеговић не може никоме да држи лекције, а нарочито не мени, јер га нисам ни помињао", рекао је Додик.

Додик је указао да је Изетбеговић представник само једног народа и да Српска нити има обавезу, нити жели да слуша његова наклапања.

"Настави ли са ратнохушкачком реториком и политиком, нема сумње да ће са таквим лидером становници БиХ убрзано постати најсиромашнији у Европи", рекао је Додик.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара