Читај ми!

Ускршње честитке хрватског државног врха

Хрватски државни врх честитао је Ускрс православним верницима, свештеницима и архијерејима Српске православне цркве, као и свештеницима Македонске и Бугарске православне цркве у тој земљи.

Православним верницима, свештеницима и архијерејима Српске православне цркве, као и свештеницима Македонске и Бугарске православне цркв, хрватски државни врх честитао је Ускрс.

"Традиционалним поздравом Христос воскресе, свим православним верницима срдачно честитам највећи хришћански празник Ускрс. Жеља ми је да и у овим кризним временима празнична атмосфера и надахнуће Ускрса охрабри православне вернике у Хрватској, као и све људе добре воље и ојача наду у бољу будућност", написао је председник Иво Јосиповић у честитки.

Јосиповић је упутио честитке митрополиту загребачко-љубљанском Јовану, епископима, свештеницима Српске православне цркве, као и верницима и верским службеницима Македонске православне и Бугарске православне цркве у Хрватској.

Ускрс је православним верницима честитао и премијер Зоран Милановић истичући да "празник Ускрса буде додатни подстицај да се одговорно и снажно суочимо с изазовима времена у коме живимо, непрестано градећи друштво једнаких могућности за све наше грађане".

"Лепота ускршње поруке је у њеној једноставности, јер буди оптимизам, јер нас и овај пут позива да се залажемо за мир, толеранцију и дијалог. Оснажени вером и надом у боље сутра желим да овај празник проведете у кругу својих фамилија и ближњих", написао је Милановић.

Православним верницима Ускрс је честитао и шеф Сабора Јосип Леко.

"Ускрс нас као празник наде, вере и оптимизма подстиче да дајемо себе и пружамо подршку и помоћ за добро човека и за праведност у жељи да свет буде бољи, испуњен међусобним разумевањем и толеранцијом. Зато свим верницима, који Ускрс славе по јулијанском календару, у име Хрватског сабора и у своје лично име желим срећан Ускрс, као и да га прославе у радости с најближима ширећи атмосферу мира, солидарности и поштовања", истиче се у Лекиној честитки.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије