Читај ми!

Драма у Подгорици, револвераш на улици

Црногорска полиција ухапсила Филипа Бабовића који је пуцао у ваздух испред пословнице Ерсте банке у центру Подгорице, потом претио полицији, запалио један ауто-сервис, а затим претио самоубиством. Није било повређених.

Двадесетдвогодишњи Филип Бабовић, који је јутрос изашао из затвора, ухапшен је у Улици Марка Миљанова испред пословнице Ерсте банке после получасовне драме у центру Подгорице, када је младић испалио најмање два шаржера из пиштоља, претио полицајцима, а потом витлајући оружем претио и да ће се убити.

Бабовић је стално понављао "мичите се", "склоните се", "оставите ме на миру", а у једном тренутку је отрчао иза зграде у којој живи и бензином полио па упалио паркирани "пежо 407", а потом и ауто-сервис "Центар", јављају подгоричке Вијести.

Очевици драме испричали су да је Бабовић пуцао у вис, али и изнад глава четворице позорника, који су први стигли на угао улица Новака Милошева и Марка Миљанова како би обуздали насилника.

У једном тренутку, док је полицајац покушавао да га умири, Бабовић је пуцао и ка њему, а меци су фијукали на све стране, кажу сведоци.

Пошто је запалио ауто-сервис, Бабовић се поново вратио на средину улице, испод балкона стана где живи, а потом ставио цев пиштоља на чело и претио да ће се убити.

За то време полиција је већ блокирала цели кварт, зауставила саобраћај и упозоравала станаре да не излазе из зграда нити на балконе.

Тада је, како је речено Вијестима, припадник Интервентног вода речима успео да на тренутак умири Бабовића, а док му је прилазио, младић је пиштољ уперио на њега, али се предомислио, смирио и пристао да са полицајцем пође до болнице.

И пола сата након његове предаје у центру града су се чуле детонације од сагоревања материјала и аутомобилских гума, а црни густ дим куљао је ауто-сервиса, која у центру Подгорице постоји више од три деценије.

У јутрошњој драми у центру града нико није повређен, иако се претпоставља да је Бабовић испалио најмање 15-ак метака.

Бабовић живи у Улици Марка Миљанова и од раније је познат по насилничком понашању.

Полиција је привела и његог брата, јер је након Филиповог хапшења викао на полицију, али и на станаре зграда.

Бабовић је на прегледима у Ургентном центру, а са њим би током дана требало да разговара и тим психијатара и инспектори полиције, како би открили разлог за дивљање на улицама града.

Њему ће полиција у договору са тужиоцем на терет ставити кривично дело "изазивање опште опасности".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара