Читај ми!

Скандал у загребачком позоришту

Бивши рачуновођа загребачког театра "Гавела" Винко Микулић у канцеларији држао биографију Хитлера и флашу ракије са етикетом Анте Павелића. Пре отказа, који је добио због одавања пословне тајне, говорио је да "Гавела" не сме да сарађује са Србијом.

Директор загребачког театра "Гавела" у сукобу је са рачуновођом који у канцеларији држи биографију Хитлера, флашу ракије са етикетом Анте Павелића и који је говорио, пре отказа, да "Гавела" не сме да сарађује са Србијом.

Не постоји случај Гавела, постоји само покушај рушења угледа театра, због чега ће се против бившег рачуновође Винка Микулића бити покренут кривични поступак, рекао је директор "Гавеле" Дарко Стазић.

Он је на конференцији за новинаре изнео податке о пословању чију је законитост у својим иступима настојао да оспори рачуновођа којем је након тога уручен отказ због одавања пословних тајни.

Према Стазићевим речима, све што је Микулић изговорио су манипулације и напад из његовог личног поледа на свет.

Проблеми су почели 2008. године када су Микулићу са његовог фиксног телефона блокирани позиви у иностранство, чиме му је онемогућено да зове у БиХ.

Након тога он је пријавио "Гавелу" Тужилаштву, Државној ревизији, полицији.

Међутим, нико није открио ништа спорно.

"Микулић није звиждач, него клеветник и особа која у својој канцеларији држи Хитлерову биографију и флашу ракије са етикетом Анте Павелића. Кад сам га питао зашто то држи, одговорио је: 'А шта ти имаш против Павелића и Хитлера'?".

Микулић је на колегијима имао ксенофобне и хомофобне испаде. Говорио је да "Гавела" не сме ангажовати странце, уметнике истополне оријентације и да не сме сарађивати са Србијом, пише загребачки Јутарњи лист.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије