Читај ми!

Ацу Ђукановићу 12 милиона евра

Бизнисмен Ацо Ђукановић, брат премијера Мила Ђукановића, добиће, према првостепеној пресуди подгоричког Основног суда, више од 12 милиона евра од државе, због тога што се МУП није иселио из зграде на његовом плацу. Ђукановић је прошле године тужио државу јер је Влада одбила да му исплати обештећење.

Подгорички Основни суд донео је првостепену пресуду да брат премијера Црне Горе Мила Ђукановића добије 12 милиона евра зато што се МУП није иселио из зграде на његовом плацу.

Судија Наталија Боричић пресудом је обавезала државу Црну Гору да премијеровом брату исплати нешто више од девет милиона евра са каматама за изгубљену добит, али и разлику у цени спорног земљишта на дан закључења и дан раскида уговора, пренеле су Вијести.

Судија је раније усвојио и део Ђукановићевог тужбеног захтева по којем држава треба да му врати преко три и по милиона евра, чиме ће му са каматом вратити и новац који је дао за куповину тог земљишта.

Позивајући се на налаз и мишљење вештака грађевинске и финансијске струке, Боричићева је одлучила да му држава на име накнаде штете разлике у цени непокретности исплати 667.268,76 евра, а на име накнаде штете измакле добити за период од 26.5.2010. до 17.5.2012. године, износ од 8.488.646,83 евра са затезном каматом која је почела од 17. јануара 2013. године.

Ацо Ђукановић је у јулу прошле године тужио државу након што је Влада одбила да му исплати обештећење због неиспуњених обавеза из уговора о купопродаји земљишта у подгоричком насељу Момишићи.

Он је 2008. године купио земљиште од преко 7.000 квадрата на којем се налази полицијска зграда "Лименка" за нешто више од три милиона евра.

Уговором који је потписан са Управом полиције, службеници те институције и МУП обавезали су се да се из тог објекта иселе до краја 2010. године. Договор је, међутим, испоштовала једино полиција, преселивши се у нову зграду, док се у "Лименци" и даље налазе шалтери и канцеларије МУП-а, где се издају лична документа.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара