Читај ми!

Меморандум за приступање Хрватске ЕУ

Представници влада Хрватске и Словеније у Загребу парафирали Меморандум о сагласности за ратификацију хрватског приступног уговора с ЕУ.

Шеф хрватске дипломатије Весна Пусић и државни секретар у Кабинету словеначког премијера Тоне Кајзер парафирали су у Загребу Меморандум о сагласности између две владе којим се решава питање Љубљанске банке и отвара пут за ратификацију хрватског приступног уговора с Европском унијом у Словенији.

Меморандум предвиђа решавање спорног питања Љубљанске банке и њених девизних штедиша и омогућава да процес ратификације хрватског приступног уговора у Словенији започне одмах.

Хрватска влада ће на данашњој седници размотрити парафирани Меморандум, који би требало да наредних дана потпишу премијери Хрватске и Словеније, преноси Хина саопштење Министарства спољних и европских послова.

Словенија је једина земља Европске уније која још није започела процес ратификације и условљава га решњем дугогодишњег спора у случају страрих девизних штедиша Љубљанске банке, а уз њу још четири земље нису довршиле поступак ратификације.

Хрватска би 1. јула требало да постане земља чланица Европске уније.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара