Читај ми!

Кривокапић бојкотује председничке изборе

За Социјалдемократску партију не постоји ниједан председнички кандидат, изјавио председник те партије Ранко Кривокапић, додавши да ће он лично бојкотовати председничке изборе у априлу.

Председник Социјалдемократске партије (СДП), мање чланице владајуће коалиције, Ранко Кривокапића изјавио је да за ту партију не постоји ниједан председнички кандидат и да ће он лично бојкотовати председничке изборе 7. априла.

Кривокапић је поновио да је кандидатура актуелног шефа државе Филипа Вујановића неуставна и да он из тог, али, како је рекао, и из других политичких разлога не може да буде кандидат за председника.

Председник СДП, који је и председник црногорског парламента, поновио је да Вујановићу, између осталог, замера супротстављање симболима достојанства државе Црне Горе.

Након потписивања Оквирног споразума о партнерству парламената Црне Горе и Мађарске, Кривокапић је, на конференцији за новинаре, рекао да када су у питању начини изражавања бојкота председничких кандидата постоји читав дијапазон од неизласка на изборе до прецртавања оба кандидата на гласачком листићу.

СДП је јасно рекао да на листићу не постоји свакако Филип Вујановић за Социјалдемократску партију, а ово су технике како ћете на дан избора обавити свој политички став. Можете га обавити неизласком на изборе, што ћу урадити ја, можете изаћи и прецртати листић, и то сву две могућности које су техничке. Суштинска порука је да ни један од кандидата нема политичку подршку СДП-а, казао је Кривокапић.

Функционер у Владајућој ДПС и посланик те странке у црногорском парламенту Миодраг Вуковић изјавио је да је неподржавањем Вујановића СДП прекршио коалициони договор којег је дужан да се придржава, али да та странка ипак неће, како је рекао, гушити СДП.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара