Читај ми!

Коњевић: Није било прислушкивања

Проверавамо, али прислушкивања новинара и опозиционара није било, тврди министар полиције ЦГ Рашко Коњевић.

Министар унутрашњих послова Црне Горе Рашко Коњевић негирао је да је било незаконитог прислушкивања новинара и опозиционих политичара.

Коњевић је, гостујући у емисији "Жива истина" на Атлас ТВ, рекао да, према његовим сазнајима и ономе што су до сада показали налази унутрашње контроле, прислушкивања новинара и представника опозиције није било, али провера и даље траје.

"Провера траје и трајаће и током наредне недеље и о коначним налазима унутрашње контроле разговараћемо на седници парламентарног одбора за безбедност, средином марта", најавио је Коњевић.

Он је истакао да су у МУП-у у ту контролу кренули и пре навода објављених у медијима који се тичу прислушкивања.

"Тај део рада Управе полиције, мере тајног надзора, треба да буде под констатним мониторингом унутрашње контроле и не само унутрашње контроле, што смо имали прилику да видимо и приликом посете чланова одбора за безбедност. Увек ће код тако осетљивих ствари постојати сумња јавности да се такве ствари злоупотрбљавају. Свуда где раде људи ту постоји могућност да се нешто злоупотреби", рекао је Коњевић.

Упитан због чега је кандидат за директора Управе полиције Владан Јоковић одустао од те функције, Коњевић је одговорио да нема информације да је Јоковић или било ко други из АНБ својевремено наложио прислушкивање страних конзулaрно - дипломатских представника.

"Према мојим сазнањима, нико од надлежних у АНБ није наложио тајни надзор над страним дипломатама", рекао је министар, напоменувши да он нема информације да су стране дипломате захтевале од Владе Црне Горе да Јоковић не буде именован за директора Управе полиције.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара