Читај ми!

Вујановић: Црна Гора на путу ка ЕУ и НАТО

Ако победи на председничким изборима, Црна Гора ће наставити пут ка ЕУ и НАТО, а са Србијом ће се градити односи пуног партнерства и блискости, поручио на изборној конвенцији у Бару кандидат ДПС-а Филип Вујановић.

Председнички кандидат Демократске партије социјалиста Филип Вујановић рекао је да ће његова победа значити да ће Црна Гора наставити да иде напред сигурним путем ка Европској унији и НАТО-у, додајући да се залаже да та држава са Србијом гради односе пуног партнерства и блискости.

Вујановић је на изборној конвенцији у Бару, којом је почео председничку кампању, рекао да ће приоритети његовог изборног програма бити унапређењу квалитета живота, економски напредак државе, наставак европских интеграција и одлучна борба против криминала и корупције.

"Шта је моја визија Црне Горе у наредном мандату - даља афирмација Црне Горе као суверене и вечне државе, унапређење економије у функцији бољег квалитета живота свих грађана, превазилажење подела и подстицање дијалога, као и наставак европског и евроатланског пута Црне Горе", рекао је Вујановић.

Вујановић је рекао да се увек понашао као председник свих грађана Црне Горе, додајући да је афирмисао превазилажење подела и вредност дијалога.

"Јесам Црногорац, али сам, пре свега, грађанин Црне Горе. Једнако поштујем све грађане Црне Горе било да су Црногорци, Срби, Бошњаци, Муслимани, Албанци или Хрвати" , рекао је председнички кандидат ДПС-а.

Вујановић је реако да Црна Гора са Србијом треба да гради односе партнерства и блискости, али уз поштовање вечног суверенитета две државе.

"Једино на таквим односима моћи ћемо да градимо своју будућност. Нема будућности и партнерства Црне Горе и Србије са антисрпством у Црној Гори и антицрногорством у Србији" , истакао је он.

Вујановић је поручио да Србија и Црна Гора морају да граде здраве односе да би се у будућности поштовале.

"Зато очекујем наставак добрих односа са Србијом, међусобно поштовање суверенитета, поштовање блискости два народа. То је будућност наших односа и мислим да сви они који разумеју такве односе Србије и Црне Горе гласаће за мене на изборима 7.априла" , рекао је он.

Вујановић, Лекић и вероватно Бојовић кандидати за председника

Државна изборна комисија раније је потврдила кандидатуре Вујановића и лидера Демократског фронта Миодрага Лекића на председничким изборима у Црној Гори, који су заказани за 7. април, а у изборној трци, уколико сакупи довољан број потписа подршке, учествоваће и представник Позитивне Црне Горе Раде Бојовић.

Према закону, кандидатура за председника Црне Горе мора бити подржана са најмање 1,5 одсто укупног гласачког тела, односно квалификациони ценсус за председничку кандидатуру износи 7.710 потписа бирача.

Потписи бирача за подршку кандидата за црногорског председника прикупљају се до 18. марта.

Председништво Бошњачке странке одлучило је раније да на председничким изборима у Црној Гори подржи Вујановића.

Социјалдемократска партија, чији је лидер Ранко Кривокапић, иако је дугогодишњи коалициони партнер ДПС-а, саопштила је да неће подржати Вујановића на председничким изборима.

Социјалистичка народна партија раније је саопштила да ће подржати Лекића, док је Позитивна Црна Гора одустала од председничких избора, из, како је наведено, финансијских разлога, а та странка је поручила да ће накнадно саопштити кога ће подржати у председничкој трци.

Председнички избори заказани за 7. април биће шести од увођења вишестраначког система у Црној Гори, односно други након стицања независности 2006. године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара