Хрвати одлазе са Голана

Премијер Зоран Милановић поручио је да Хрватска повлачи војнике који се налазе на Голанској висоравни у мисији НАТО-а, после натписа светских медија о хрватском оружју у Сирији.

Хрватска повлачи војнике који се налазе на Голанској висоравни у мисији УН, поручио је хрватски премијер Зоран Милановић.

Милановић је на данашњој седници Владе Хрватске рекао да ће то бити учињено због тога што је њихова безбедност угрожена након писања Њујорк тајмса о хрватском наоружавању сиријских побуњеника.

"У разговору с председником Јосиповићем иницирао сам повлачење војске Хрватске с Голанске висоравни. Оно што је писао Њујорк тајмс о наоружавању сиријских побуњеника можемо демантовати колико хоћемо, али сви су већ прочитали тај чланак и наши војници нису безбедни. Желимо да се они врате кући живи и здрави", рекао је премијер.

Пре недељу дана, наиме, аналитичар портала НОW, интернетског медија на енглеском језику специјализованог за проблематику Блиског истока Мајкл Вајз, објавио је како су сиријски побуњеници добили пуно оружја из балканског рата, а причу је наставио и Њујорк Тајмс ове седмице.

Тај лист , наиме, тврди да је продаја оружја договорена у Вашингтону прошлог лета када је тамо боравио један високи хрватски званичник.

Представник сиријске опозиције у Хрватској Џамал Ашад је за Медиа сервис рекао да су приче о продаји оружја подмеће и да то чине тиранинове тајне службе.

"Од почетка Арапског пролећа Хрватска није продавала оружје ни Саудијској Арабији ни сиријским побуњеницима", нагласили су из хрватских министарстава спољних послова и обране, с поруком да остале шпекулације на ту тему не заслужују коментар, пренео је хрватски портал Индекс.

Ашад је, такође, рекао да нема никаквог разлога да се верује да Хрватска крши санкције Европске уније и да је слала оружје у Сирију.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара