Читај ми!

Сукоби због борачких пензија

Пошто им је власт поручила да парламент неће разматрати измене закона које би им омогућила испалту обећаних пензија, бивши борци Војске БиХ покушали на силу да провале у зграду скупштине. Демонстранте спречила полиција формирајући кордон између њих и улаза у зграду парламента.

Неколико стотина бивших припадника Оружаних снага Босне и Херцеговине покушали су на силу да уђу у зграду Парламента Федерације БиХ у Сарајеву након што им је власт поручила да измена Закона о праву на повољнију пензију у Федерацији БиХ, којим би им била омогућена исплата обећаних пензија, неће бити разматрана.

Демонстранте је у њиховој намери спречила полиција формирајући кордон између њих и улаза у зграду Парламента.

Улица у којој се налази зграда парламента блокирана је за саобраћај, а демонстранти су поручили да ће ту остати све док не буде усвојен закон који траже.

Агенција Анадолија преноси да је Влада Федерације БиХ поручила бившим војницима пензионисаним 2010. године, који до данас нису остварили право на исплату пензије, да ће свеобухватан закон о праву на повољније пензије у Федерацији бити предложен до 31. марта.

Образложено је да је то тако договорено с Међународним монетарним фондом који условљава нову траншу кредитног аранжмана доношењем свеобухватног закона из те области.

Међутим, око 1.500 бивших бораца Армије БиХ и бивших припадника ОС БиХ тражили су се закон разматра данас, како је било раније планирано.

Демонстранти тврде да су им све политичке опције у Парламенту Федерације БиХ обећале да ће подржати измене закона којим би им биле осигуране пензије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво