Читај ми!

Додик именује мандатара

После оставке премијера Александра Џомбића, председник Републике Српске Милорад Додик ће у среду именовати мандатара за састав Владе РС. После састанка Извршног одбора владајућег СНСД-а, у суботу, парламенту ће бити упућен захтев за одржавањем седнице, на којој ће бити изабрана Влада. У актуелном кабинету остаће најмање пет министара Додикових коалиционих партнера.

Председник Републике Српске Милорад Додик ће у среду, после оставке премијера Александра Џомбића, именовати мандатара за састав Владе Републике Српске. После састанка Извршног одбора Савеза независних социјалдемократа, у суботу ће парламенту бити упућен захтев за одржавањем седнице, на којој ће бити изабрана Влада.

Три коалициона партнера су јединствени око избора нове Владе и њених циљева. Милорад Додик захваљује се Александру Џомбићу, али Влади, каже, треба нова енергија. Ко ће седети у новом кабинету, сада све извесније нове премијерке Жељке Цвијановић, још се не саопштава.

Јасно је да у Влади остаје пет министара Додикових коалиционих партнера. Верују да је ово тренутак у којем се може учинити више и зато су већ данас, кажу, поставили оквире функционисања нове извршне власти. Приоритети: запошљавање, стварање услова за стране инвестиције и заустављање двоструког опорезивања.

"Један број људи у министарствима, сходно договорима које смо имали претходних дана, остаће на својим дужностима, а један део ће бити промењен. Биће промена на челу Владе, биће нови председник Владе", рекао је Додик који је и лидер Савеза независних социјалдемократа.

Председник Демократског народног савеза Марко Павић, чија је странка у владајућој коалицији, каже да је састанак коалиције показао и снагу и одговорност партнера да се прихвате решавања најкрупнијих проблема у Републици Српској.

Петар Ђокић из Социјалистичке партије истиче да је састанак показао опредељеност три владајуће партије ка јачању пријатељства и сарадње за које, како каже, не види алтернативу ни у будућем периоду.

После извршне власти, коалициони партнери најављују промене и у јавним предузећима. Анализираће се рад директора, али и покренути истраге о крађи шуме и електричне енергије.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво