Читај ми!

Под претњом оптужио сина Андрије Мандића

Четири полицијска инспектора приморала су ме да потпишем унапред припремљену изјаву у којој пише да је син функционера Демократског Фронта Андрије Мандића ножем ранио ученика Д.Р, рекао ученик Хемијске школе Бобан Зајић.

Ученик подгоричке Хемијске школе Бобан Зајић (18) рекао је да су га четири полицијска инспектора приморала да потпише унапред припремљену изјаву у којој пише да је И.М, син функционера Демократског фронта Андрије Мандића, ножем ранио ученика Д.Р.

Зајић је рекао да је то морао да уради, јер су инспектори рекли да ће га спровести у затвор и оптужити за то кривично дело.

"Нисам могао више да издржим, а да не проговорим о овоме. Гризе ме савест, јер један невин дечак лежи у затвору због изјаве коју сам дао под присилом четворице инспектора током саслушања у Подручној јединици полиције Подгорица", рекао је Бобан Зајић.

Зајић је Дану рекао да су му полицијски инспектори претили приликом саслушања.

"То је била психичка тортура, викали су и тражили да признам нешто што нисам урадио. Рекли су и да ћу, ако не кажем да је то урадио Мандић, отићи директно у затвор. У страху од затвора, тужиоцу сам испричао све оно што су ми у полицији казали да морам рећи", објаснио је Зајић.

Зајић тврди и да су полицијски инспектори правили разне конструкције. Инспектори су ме наговарали да кажем да сам додао нож Мандићу и да сам видио када је повредио Д.Р, каже Зајић.

"Натерали су ме и да им дам шифру за Фејсбук. Ушли су на мој профил и позивали моје пријатеље да оптуже сина Андрије Мандића. Проверавали су ми пошту, али нису пронашли ништа што би потврдило њихову причу", рекао је Зајић.

И. М. (16) осумњичен је да је 11. фебруара покушао да убије малолетног Д. Р. (17), ученика другог разреда Економске школе.

Њему је Апелациони суд, након уважавања жалбе Вишег државног тужилаштва у Подгорици, одредило притвор.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара