Читај ми!

Генерална проба генералног штрајка

У Грчкој почео штрајк медицинара, новинара и нотара, а за сутра најављен генерални штрајк, који ће паралисати целу земљу. Мере штедње угрожавају највише сиромашне, упозоравају синдикати.

Адвокати, нотари, апотекари и лекари обуставили су данас рад у Грчкој пред одржавање генералног штрајка, најављеног за сутра, због неслагања са најновијим владиним мерама штедње.

Они планирају да одрже протестни марш центром Атине, а штрајкачима су се придружили и новинари који су одлучили да на 24 часа обуставе рад, пренео је АФП.

Штрајк новинара прекинуо је данас телевизијски и радијски информативни програм, а медији не постављају нове вести на своје сајтове. Сутра се на киосцима неће појавити нова издања дневне штампе.

Штрајк ће кулминирати у четвртак и паралисати Грчку, јер су групације синдиката приватног сектора ГСЕЕ и синдиката државних службеника АДЕДЗ, позвали чланство да одрже протестну шетњу. То ће бити други генерални штрајк у Грчкој овог месеца.

"Људи који примају месечне плате и пензионери искључиво носе терет економске кризе, док су они који не плаћају порезе ослобођени тог терета", саопштио је ГСЕЕ, који представља на стотине хиљада радника запослених у приватном сектору.

Возачи тролејбуса обуставиће сутра рад, док ће возачи аутобуса престајати с радом како им се завршавају смене. Особље атинског метроа и пирејских трамваја треба да донесу одлуку да ли ће и они сутра протестовати.

Радници на железници Грчке су већ одлучили да сутра ступе у штрајк, што значи да неће радити ни возови, а власници таксија су саопштили да ће повући возила с улица између 8.00 и 17.00 часова.

Сутра ће бити редукован и авиосаобраћај, јер су контролори лета најавили да неће радити од 10.00 до 13.00 часова.

И превоз трајектом ће бити обустављен с обзиром да синдикат тражи потписивање нових колективних уговора са радиницима запосленим у том сектору.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара