Читај ми!

Кривокапић: Без промене власти

Власт ће у Црној Гори остати непромењена, јер ће странке мањинских народа подржати досадашњу владајућу коалицију, рекао лидер СДП-а Ранко Кривокапић. Коалиција Европска Црна Гора Мила Ђукановића освојила је 39 мандата, објавила Државна изборна комисија.

Лидер Социјалдемократске партије и председник црногорског парламента Ранко Кривокапић рекао је да ће власт у тој држави остати непромењена, јер ће странке мањинских народа подржати досадашњу владајућу коалицију.

Кривокапић је рекао да су Бошњачка странка и Хрватска грађанска иницијатива природни партнери коалиције Европска Црна Гора, коју предводи Демократска партија социјалиста Мила Ђукановића.

Председник парламента Црне Горе је подсетио да су БС и ХГИ били коалициони партнери са СДП-у и ДПС-у у мандату прошле владе, односно чинили владајући савез.

"БС и ХГИ су наши природни партнери. И да смо сами добили већину поново би са њима договарали савез, тако да ће тај блок остати заједно и бити посвећен наставку европских интеграција Црне Горе", рекао је лидер СДП-а.

Кривокапић се заложио да нова влада има јачи политички капацитет како би могла да се носи са изазовима који су пред Црном Гором.

Ђукановићев савез освојио је 39 од 81 мандата, саопштила је Државна изборна комисија. Коалиција Европска Црна Гора Мила Ђукановића освојила је највише гласова на парламентарним изборима у недељу, али недовољно да самостално формира владу.

Други по броју гласива је "Демократски фронт" Миодрага Лекића, коме ће у будућем сазиву парламента припасти 20 мандата. Социјалистичка народна партија Црне Горе имаће девет посланика, а уочи избора формирана "Позитивна Црна Гора" добиће седам места у скупштини.

Странкама мањинских народа припало је шест мандата. Највише мандата освојила је Бошњачка странка три, албанске партије имају два, а Хрватска грађанска иницијатива један мандат, саопштила је Државна изборна комисија.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара