Читај ми!

Жижић приступио Демократском фронту

Опозиционом савезу Демократски фронт приступила и Демократска странка јединства, Зорана Жижића. Влада Црне Горе тражиће од парламента продужетак рока важења старих личних карата, како би сви уписани у бирачки списак могли да гласају на изборима 14. октобра.

Демократска странка јединства, чији је председник Зоран Жижић, приступила је данас Демократском фронту (ДФ), који предводи некадашњи дипломата Миодраг Лекић, чиме је настављено ширење тог црногорског опозиционог савеза.

Окосницу ДФ-а чине Покрет за промене Небојше Медојевића, Нова српска демократија Андрије Мандића, као и део Социјалистичке народне партије (СНП) предвођен Миланом Кнежевићем, а савезу је приступио и велики број истакнутих појединаца.

Из ДФ-а је саопштено да се том опозиционом савезу придружила и Бошњачка демократска партија Авда Горчевића, као и Новска листа Милоша Коњевића.

ДФ је раније представио изборни програм који предвиђа радикалан отклон од досадашњег начина вршења власти у Црној Гори, као и доследну борбу против корупције и организованог криминала.

ДФ и СНП разговарали су раније о евентуалној предизборној сарадњи, али је договор изостао, након чега је дошло до подела у СНП-у, односно приступања дела те странке Фронту.

Са друге стране, дугогодишњи коалициони партнери у црногорској влади, Демократска партија социјалиста Мила Ђукановића и Социјалдемократска партија Ранка Кривокапића наступиће заједно и на овим изборима.

На изборе, можда, и са старим документима

Влада Црне Горе тражиће од Скупштине да продужи рок важења старих личних карата до краја године, како би сви грађани који су у бирачком списку могли да искористе бирачко право на парламентарним изборим 14. октобра, најавио је данас министар унутрашњих послова Иван Брајовић.

Померањем тог рока моћи да гласају сви грађани који су у бирачком списку, а који немају црногорско држављанство, рекао је Брајовић новинарима у Подгорици.

Влада је у неколико наврата померала рок за подношење захтева за издавање нове личне карте, која је истовремено и доказ о поседовању црногорског држављанства. Предходни рок истекао је крајем јула ове године.

Министар унутрашњих послова је навео да је МУП до недавно месечно издавао више од 20.000 нових личних карата, а да је у последње време тај број опао.

"То значи да би један број грађана ове изборе дочекао без нових документа и да не би могли да гласају. У овом изборном циклусу свима треба омогућити да остваре своје право и влада ће тражити од скупштине да на ванредној седници помери тај рок до 31. децембра ове године", рекао је министар Брајовић.

Парламентарни избори у Црној Гори заказани су за 14. октобар. Рок за предају изборних листа истиче 19. септембра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
28° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара