Читај ми!

Захвалнице за српске докторке

Због изузетне хуманости при спасавању утопљеника са потонулог брода "Илиндан" пре три године на Охридском језеру градоначлник Охрида уручио српским докторкама Гордани Димитрић и Жаклини Спасић захвалнице.

Две докторке из Србије, Гордана Димитрић и Жаклина Спасић, у Охриду су добиле захвалнице због хуманости при спасавању утопљеника са потонулог брода "Илиндан" пре три године на Охридском језеру.

Захвалнице је докторкама уручио градоначелник Охрида Александар Петрески који им се захвалио на пожртвованости, истичући да су оне, ризикујући свој живот, успеле да спасу неколико других.

Докторке Димитрић и Спасић су, као специјализанти Војномедицинске академије у Београду, биле на одмору у Охриду када се догодила несрећа са бродом "Илиндан". Оне су се налазиле у другом броду и видевши трагедију, одмах су се укључиле у спасавање бугарских туриста.

"Мислиле смо да су лутке или пливачи, али на жалост то су била тела страдалих путника. Дошле смо до брода, капетан нас је одвео до жртава, и колико смо могле указале смо им помоћ. Већ је било доста настрадалих", присећа се Димитрић.

Спасић је додала да је могуће да су оне допринеле да се смањи паника.

Сутра се навршавају три године од те трагедија у којој је погинуло 15 бугарских туриста. Несрећа се догодила због преоптерећености брода, на ком се налазило 56 особа. На броду није било довољно ни прслука за спасавање.

Због те несреће на по годину дана затвора осуђени су капетан брода "Илинден" и представник немачке компаније за осигурање "Лојд".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
28° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара