Читај ми!

Јашаревићу продужен притвор

Суд БиХ продужио притвор Мевлиду Јашаревићу, Емраху Фојници и Мунибу Ахметспахићу, оптуженима за организовање терористичке групе за напад на зграду амбасаде САД у Сарајеву, у октобру прошле године.

Суд Босне и Херцеговине продужио је, за још два месеца, притвор Мевлиду Јашаревићу, Емраху Фојници и Мунибу Ахметспахићу, оптуженим за организовање терористичке групе како би напали америчку амбасаду у Сарајеву 28. октобра 2011. године.

У наставку суђења сведочио је припадник МУП-а Сарајевског кантона Ибрица Авдо који је ранио Јашаревића. Авдо је рекао да је Јашаревић био лака мета и да је на њега пуцао са платоа испред Средње машинске школе у Сарајеву. Прецизирао је да на њега испалио два хица од којих је први промашио, а други ранио Јашаревића.

Пред судом је сведочио и очевидац Јашаревићевог терористичког чина Смаил Жилић, који је све и снимио својим фотографским апаратом. Према његовим речима, Јашаревић је стално говорио да не намерава да пуца "по браћи муслиманима", тражећи да му доведу "Американце терористе над муслиманима".

Наставак суђења заказан је за 10. септембар, а предвиђено је да се као сведок тужилаштва појави и Јашаревићева супруга Мирела Демировић, иако јој је на пет година забрањен улазак у БиХ.

Јашаревић је у октобру прошле године из аутоматске пушке испалио 105 метака на зграду амбасаде САД у Сарајеву, када је тешко ранио једног полицајца. Јашаревића су припадници полиције снајперским хицем погодили у ногу и ухапсили.

Фојница и Ахметспахић се терете се да су, као чланови терористичке групе, предузели друге радње којима су створили услове за извршење кривичног дела тероризма.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије