Читај ми!

Шверцери дроге на удару "Титана"

Четрнаест припадника организоване криминалне групе која се бавила шверцом наркотика ухапшено у Републици Српској.

У акцији МУП-а Републике Српске "Титан" јутрос је ухапшено 14 лица и претресена 21 локација припадника организоване криминалне групе која се бавила шверцом наркотика, а којом су из фочанског затвора руководили Жељко Радовановић Кречо и Миле Росић.

У Бијељини је ухапшено 12 припадника tе организоване криминале групе, јавља Срна, преноси Танјуг.

Бијељинац Жељко Радовановић, био је првооптужени у групи нарко-дилера против којих је Специјално тужилаштво за организовани криминал Србије подигло оптужницу 2008. године и једини је припадник те међународне криминалне групе коме је пресуђено у одсуству, јер је побегао у Републику Српску чији је држављанин.

Радовановић, рођен 12. маја 1973. године у Бијељини, има дебљи полицијски досије и у Републици Српској, с обзиром на то да је до сада у више наврата кривично осуђиван и издржавао казну затвора због кривичних дела из области наркотика.

За Радовановићем, који је у Србији осуђен на 13 година затвора као организатор једне од највећих нарко-група, међународну потерницу расписало је Посебно одељење за организовани криминал Окружног суда у Београду и она је достављена Суду БиХ.

У овој групи ухапшен је и суђен и Љубан Ећим, некадашњи заменик шефа Службе државне безбедности у Бањалуци, који је у Посебном оделењу за организовани криминал Окружног суда у Београду осуђен на две године и четири месеца затвора због недозвољеног држања и ношења оружја и фалсификовања докумената.

Тужилаштво је одустало од оптужби против Ећима за продају хероина и кокаина због недостатка доказа, а оптужница је измењена и он је оптужен за фалсификовање докумената и неовлашћено држање оружја.

Осим Радовановића и Ећима, у овој криминалној групи осуђени су Александар Стевановић звани Сале Паук из Лознице, Велимир Била звани Биле из Петриње у Хрватској, Предраг Његован звани Пеђа из Нове Градишке у Хрватској, Игор Ранковић из Бијељине.

Радовановићева криминална група која је јутрос похапшена у Републици Српској шверцовала је кокаин у Хрватску и Немачку.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
15° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије