Читај ми!

СНП самостално на изборе

Социјалистичка народна партија самостално ће наступити на октобарским парламентарним изборима у Црној Гори, одлучио главни одбор те партије. Део функционера СНП-а покренуо активности за улазак у Демократски фронт.

Социјалистичка народна партија (СНП) самостално ће наступити на црногорским изборима 14. октобра, одлучено је на седници Главног одбора те странке. Постизборну коалицију та странка ће правити само са партијама које захтевају смену владајуће коалиције ДПС-СДП.

Таква одлука је, како је објашњено, донесена након неуспеха преговора са Демократским фронтом, који је одбио коалициони савез са СНП-ом, пренели су подгорички медији.

Одборник СНП-а у подгоричком парламенту Алекса Бечић рекао је да је СНП отворена за сарадњу са свим политичким партијама, невладиним сектором и појединцима који се залажу за промену система вредности у Црној Гори.

Након седнице нико од страначких челника није желио да се обрати медијима, нити да оговара на питања, па се тако не зна ни због чега седници нису присуствовали појединци који се залажу за савез са Демократским фронтом.

Седници нису присуствовали посланик Милан Кнежевић, као и чланови Градског одбора из Пљеваља и Никшића Владислав Бојовић и Вера Булатовић. Они су прошле седмице разговарали са лидером Демократског фронта Миодрагом Лекићем о приступању дела СПС-а том фронту.

Седници Главног одбора СНП-а није присуствовао ни бивши председник странке Предраг Булатовић, који се такође залаже за коалицију СНП-а и Демократског фронта.

Део СНП-а приступа Фронту

Део функционера СНП, међу којима су Предраг Булатовић и Милан Кнежевић, саопштио је да су покренута активности за улазак у Демократски фронт (ДФ). Они су позвали чланове Главног одбора партије да преиспитају данашњу одлуку о самосталном наступу на парламентарним изборима 14. октобра.

"Имајући у виду чињеницу да је усвајање закључака ГО о самосталном наступу СНП-а супротно већинској вољи чланова и симпатизера, укупној опозиционој јавности, али и нашим политичким уверењима, доносимо одлуку о покретању активности дела СНП-а за улазак у ДФ на равноправним основама", наводи се у саопштењу 11 чланова ГО СНП, достављеном порталу Аналитика.

Они тим чином не напуштају партију у чијем су формирању учествовали, нити, како тврде, формирају нову странку, већ ће искључиво као чланови СНП-а са Демократским фронтом "учествовати у одсудној борби против режима Мила Ђукановића".

Активности дела СНП-а о приступању Демократском фронту, како се наводи, треба започети одмах у складу са изворним програмским принципима те странке и одлуке коју је на претходној седници ГО СНП-а, 5. августа, предложио Кнежевић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара