Читај ми!

Јосиповић: С Николићем кад се промени

Хрватски председник Иво Јосиповић изразио је уверење да ће доћи време за разговор са председником Србије Томиславом Николићем након што српски председник покаже да се променио у односу на 90-те године.

Председник Хрватске Иво Јосиповић изјавио је да је сигуран да ће доћи време за разговор са председником Србије Томиславом Николићем, али тек када он буде показао да је другачији политичар од оног какав је био 90-тих година прошлог века.

"Више пута сам истицао да су неке његове изјаве биле непримерене, посебно око Вуковара и Сребренице, али верујем да ће ту доћи до промена", изјавио је Јосиповић новинарима у Загребу.

Он је истакао да без решавања проблема везаних уз Николићеве изјаве њихов састанак не би имао пуно смисла, јер би мало ко веровао у такав сусрет.

Хрватски председник је тако одговорио на питање новинара о регионалној политици пошто је у свом кабинету у Загребу примио представнике ванпарламентране Српске народне странке (СНС) на челу са Миланом Родићем и председником Општинског већа Општине Трпиња Николом Лазићем.

До овог сусрета дошло је пошто је Јосиповић недавно, у отвореном писму недељнику "Новости", које издаје Српско народно веће (СНВ) Милорада Пуповца а финансира се из државног буџета, оштро напао Пуповца да води "етнобизнис" а не квалитетну мањинску политику.

После сусрета са делегацијом СНС-а Јосиповић је поновио да Пуповац његов иступ, у којем је изнео низ критика на Пуповчев рачун, покушава да сведе да лични сукоб.

Он је поручио да жели да Хрвати и Срби у Хрватској имају добре односе који се темеље на једнакости, али и на признању хрватске државе и њене вредности због чега је очекивао да ће неки од српских политичара доћи на обележавање "Олује", што Пуповац није хтео.

"То је био повод целе ове приче, а не нека писања из Новости", нагласио је Јосиповић.

Председник СНС-а Милан Родић рекао је новинарима да је Пуповац "опасан по српску заједницу, а постао је незгодан и за хрватску владу" и оптужио га да уцењује било десничарску или левичарску власт у Хрватској. Он је прозвао Пуповца и због наводних финансијских неправилности.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара