Читај ми!

Пожари у БиХ и Црној Гори

На територији БиХ пожари букте на више места. Најтеже код Мостара, Коњица, Братунца, Сребренице, Гацка и Требиња. У Црној Гори пожар код Улциња.

Пожари у Босни и Херцеговини не јењавају. На подручју Коњица одобрено је полетање хеликоптера Еуфора, рекао је помоћник министра безбедности Самир Агић који је истовремено позвао грађане да помогну ватрогасним екипама.

"Министарство безбедности БиХ још једном позива све грађане, све добровољце да се јаве локалним ватрогасним јединицама, локалним службама, да поразговарају с локалним ватрогасним званичницима и да покушају помоћи у гашењу пожара", рекао је Агић, пренели су босански медији.

Према његовим речима најтежа је ситуација на подручјима Мостара, Коњица, Братунца, Сребренице, Гацка и Требиња.

У Требињу је критично на подручју Требињских брда где ватра прети кућама у засеоцима Шишковићи и Вучји До. На овом подручју изгорело је неколико електро стубова, па је већина села на том подручју остала без електричне енергије.

Хеликоптери Оружаних снага БиХ нису ангажовани у њиховом гашењу јер немају горива, а два хеликоптера са којима та држава располаже су на ремонту, саопштило је МИнистарство безбедности.

Пожар који већ четири дана угрожава куће у неколико села у близини Улциња тренутно је под контролом, али поподневни ветар могао би поново да угрози насељена места.

Ватрени фронт дуг преко километар приближио се синоћ селу Бриска Гора и ватра је захватила кров и горњи спрат једне куће.

Пожар удаљен око 15 километара од Улциња, осетили су јутрос становници најјужнијег црногорског града, чији је центар био под густим димом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара