Атина "лови" странце

Током операција "елиминације" странаца без докумената, из Атине приведено 1.500 људи, а 500 ухапшено. Грчка најавила да ће утростручити број полицајаца на граници с Турском ради спречавања прилива имиграната из Сирије.

Грчка полиција је саопштила да је почела нову операцију, "елиминацију" странаца без докумената из центра Атине, током које је 1.500 људи приведено, а 500 ухапшено.

Операција "Ксениос Зевс", названа по античком краљу боговова и заштитнику гостију Зевсу почела је у четвртак, уз учешће 2.000 полицајаца из Атине и 2.500 из јединице граничне полиције уз границу с Турском, куда улази највише странаца без докумената, рекао је портпарол полиције Христос Манурас.

Циљ операције је да се "особе без докумената врате у земље порекла, да се затворе границе и обезбеди да Атина поново постане метропола закона и квалитетног живота", рекао је Манурас.

Према речима портпарола полиције, враћање илегалних имиграната у земље порекла је "потреба националног опстанка" Грчке. "Порука је да Грчка не може да обезбеди рад и боравак" мигрантима, рекао је он.

Грчка је деценијама пут имиграната из Азије и Африке ка Западној Европи.

Грчка је најавила да ће утростручити број полицајаца на граници с Турском да би спречила евентуални прилив имиграната из Сирије.

У том сектору границе је до сада било 600 граничара, а сада их је тамо прекомандовано још 1.800. Међутим, они се противе прекоманди, јер се раздвајају од породица.

Синдикат полиције упозорава да ће због прекоманде стотине полицајаца на границу с Турском, неколико региона Грчке остати "без заштите".

Конзервативни премијер Андонис Самарас који је на власти од краја јуна, обећао је током предизборне кампање да ће "поново освојити градове" и зауставити "инвазију илегалних имиграната".

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара