Читај ми!

Продавали храну поред покојнице?

Запослени у шибенском "Мекдоналдсу" више од сат и по су продавали хамбургере поред жене која је преминула у том ресторану, пише Јутарњи лист. Из "Мекдоналдса" то демантују.

Ни смрт 49-годишње туристкиње из БиХ није спречила запослене у шибенском ресторану "Мекдоналдс" да поред њеног леша најмање сат и по наставе да продају храну, пише Јутарњи лист, позивајући се на изјаву једног сведока.

У "Мекдоналдсу" су то демантовали тврдећи да је ресторан био затворен док нису дошли полиција и патолог.

У недељу нешто пре 19 часова држављанка БиХ с пребивалиштем у Данској дошла је у ресторан у пратњи супруга и ћерке. Наручили су храну и сели за сто, кад се она срушила, а њен муж позвао Хитну помоћ.

Иако су лекари брзо стигли, покушај реанимације није помогао несрећној жени, за коју је констатовано да је умрла због инфаркта. Тело је покривено белим чаршафом до доласка патолога и остављено недалеко од пулта, а позвана је и полиција.

Ресторан је све време нормално радио, па је било страшно видети купце који се гурају око прозорчића за храну, а већина није ни знала да је у објекту покојница, пише Јутарњи лист.

Само метар-два од мртве жене, раднице су спремале хамбургере и другу храну док је њена фаимилија грцала у сузама, наводи лист.

Покојницу је до доласка патолога око 21.15 чувала полиција, али нико није затворио ресторан, што би било нормално да је реч о било којој другој радњи, а камоли о ресторану брзе хране, изјавила је Јутарњем листу једна од посетитељки.

Портпаролка шибенско-книнске полицијске управе Марија Косор рекла је да је полиција о смртном случају информисана око 19.45, а да је патолог преузео тело око 21 сат. "Нисмо наредили затварање ресторана, али сада не можемо рећи да ли се за то време унутра припремала храна", рекла је Косорова.

У "Мекдоналдсу" кажу да је истина другачија. Чим је жени позлило, у помоћ јој је притекао шеф ресторана, а Хитна помоћ стигла је за неколико минута.

Ресторан је затворен чим јој је позлило, а отворен је тек након свих проведених поступака и након што је тело одвезено. Све то време у ресторан гости нису могли ући у унутрашњи део који није радио, о чему је дата и информација на вратима.

Радио је само одвојени део за послуживање гостију у аутомобилима, изјавила је Деана Стипановић, портпарол компаније "Глобална храна д.о.о", носиоца франшизе "Мекдоналдса".

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво