Читај ми!

Нови инцидент у Македонији

Македонац Крсте Стерјоски подлегао повредама које су му нанела два Албанца у Тетову, кажу из локалне полиције. Један нападач ухапшен, док је други у бегу.

Полиција у Тетову саопштила је да је Македонац Крсте Стерјоски умро од повреда које су му нанели два Албанца.

Стерјоског (65) су у петак брутално напала два Албанца, старости 21 и 22 године, у инциденту који је пробудио страхове од нових етничких тензија у другом по величини македонском граду, претежно насељеном Албанцима.

"Нападнути мушкарац био је припадник мањинске македонске заједнице у Тетову, а нападачи припадају албанској већини", рекао је портпарол полиције Маријан Јосифовски.

Један од нападача је ухапшен, док је потрага за другим у току, истиче Јосифовски, додајући да полиција, за сада, нема информације о мотивима напада.

После напада, Стерјоски, локални бизнисмен који је имао двојно држављанство, македонско и швајцарско, пребачен је у болницу у Скопљу где је, у ноћи између суботе и недеље, подлегао задобијеним повредама, навела је полиција.

У марту прошле године, више од десетак људи је повређено у међуетничким сукобима у Скопљу и Тетову. Тиме су погоршани односи између заједница, који се никада нису у потпуности опоравили после оружаног сукоба државних снага и албанских побуњеника 2001. године.

У августу 2001. године потписан је мировни споразум, када су Албанцима, који чине око 25 одсто македонског становништва, додељена већа права.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара