Читај ми!

Одузето рекордних 12 тона хашиша

У једном складишту близу Софије бугарска полиција пронашла 12 тона хашиша пореклом из Марока. Дрога, намењена тржишту у Холандији и Белгији, вреди 450 милиона долара, преносе агенције.

Бугарска полиција пронашла је 12 тона хашиша пореклом из Марока, у једном складишту недалеко од Софије, саопштио је директор службе за борбу против организованог криминала Станимир Флоров.

То је рекордна количина одузете дроге у Бугарској. Дрога, намењена тржишту у Холандији и Белгији, вреди 450 милиона долара, преносе светске агенције.

Пакети дроге бачени су са брода у Црно море код бугарске обале, одакле су их извукли риболовци и потом их сакрили у складиште у месту Мировијан, недалеко од Софије, рекао је бугарски премијер Бојко Борисов.

Бугарски цариници пронашли су 2. јула у камиону у Видину, на граници са Румунијом, 4,2 тоне хашиша на путу ка Белгији. Полиција наводи да су та два случаја повезана.

Бугарска је обавестила Холандију, Белгију и Еуропол, рекао је министар унутрашњих послова Цветан Цветанов и истакао да његова земља "поштује обавезе у заштити спољних граница Европске уније".

Бугарска је једно од главних раскршћа на балканском путу шверца хероина.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво