Читај ми!

Ђукановић: Прави Шумадинац на челу Србије

Радује ме што је на чело Србије коначно дошао аутентични Србијанац, рекао у интервјуу за "Време" лидер ДПС-а Мило Ђукановић. Уверен сам да ће односи две земље неминовно ићи узлазном путањом, истакао Ђукановић.

Лидер владајуће Демократске партије социјалиста (ДПС) Црне Горе Мило Ђукановић рекао је да га радује да је на чело Србије коначно дошао аутентични Србијанац, додавши да је уверен да ће сада односи Србије и Црне Горе "неминовно ићи узлазном путањом, чему ће председник Николић дати и лични печат".

Бивши црногорски премијер је, у интервјуу за недељник Време, оценио да је Србија којој, судећи по потенцијалима, припада место локомотиве европских интеграција Балкана, данас на зачељу управо због тога што су је у прошлости водили Црногорци и они који су у Београду покушавали да се представе "већим католицима од папе".

"У време предизборне кампање, имао сам прилику да разговарам са председником Николићем и могу да кажем да ми је деловао веома уверљиво када је рекао да је за њега питање црногорске независности завршено, да оно представља израз демократске воље грађана Црне Горе коју веома поштује", навео је Ђукановић.

У том ставу, како је рекао Ђукановић, није га поколебао ни Николићев наступ на црногорској телевизији када је рекао како Србе и Црногорце доживљава као један народ.

"Оно што ми се чини суштински важним јесте да, за разлику од осталих, након изјаве председника Николића, нико у Црној Гори не очекује ни вербалне, ни политичке, ни било какве врсте притисака у смислу угрожавања црногорског националног идентитета и државне независности", истакао је Ђукановић.

Другим речима, додао је лидер ДПС-а, сигурни смо да више неће бити иницијатива или акција које би имале за циљ потврђивање таквог става на други начин и другим средствима.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво