Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Зеленски отпустио првог помоћника и тројицу саветника; Захарова: Нервозан је, избори су му иза угла

Рат у Украјини – 766. дан. Украјински председник Володимир Зеленски отпустио је првог помоћника и тројицу саветника. Позвао је САД да обезбеде Украјини ракете ATACMS за гађање аеродрома и авиона на Криму. Портпаролка руског министарства Марија Захарова каже да је Зеленски "нервозан" када говори о могућим преговорима с Москвом без узимања у обзир границe из 1991. године, будући да су му избори на видику. Постављено 10.000 "змајевих зуба" око Кијевске области.

Зеленски отпустио првог помоћника и тројицу саветника; Захарова: Нервозан је, избори су му иза угла Зеленски отпустио првог помоћника и тројицу саветника; Захарова: Нервозан је, избори су му иза угла

Председник Украјине Володимир Зеленски рекао је да ће, ако Украјина не добије обећану америчку војну помоћ блокирану споровима у Конгресу, њене снаге морати да се повлаче у "малим корацима“.

Главнокомандујући Оружаних снага Украјине Олександр Сирски упозорава на "напету" ситуацију на деловима фронта, истичући да руска војска троши шест пута више муниције од снага Кијева.

"Одбрамбене снаге сада извршавају задатке дуж целе, огромне, линије фронта, са мало или без оружја и муниције“, истакао је Сирски.

Украјински оператер електричне мреже "Укренерго" навео је да су нови напади нанели велику штету производним и преносним енергетским постројењима, приморавајући Кијев да заустави извоз струје и ослања се на увоз.

Са друге стране, локалне власти у Русији саопштиле су да је једна особа погинула, док су две повређене када се украјински дрон срушио на стамбену зграду у Белгороду.

Министарство одбране Русије претходно је навело да су системи ПВО оборили 15 пројектила украјинског вишецевног ракетног система "вампир" изнад територије Белгородске области.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво