Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Путин: Издајнике казнити, кад-тад, ма где били; Зеленски: Русија сваког дана и ноћи води терористички рат

Рат у Украјини – 755. дан. Владимир Путин је затражио од Федералне службе безбедности да пронађе издајнике који су нападали положаје на територији Русије и да буду кажњени кад-тад, ма где били. Володимир Зеленски оптужује Русију да сваки дан и ноћ води терористички рат против украјинског народа, градова и села. Лојд Остин је поручио савезницима у војној бази Рамштајн да Сједињене Америчке државе остају посвећене подршци Кијеву. Руска обавештајна служба има информацију да Француска већ припрема војни контингент од 2.000 војника за слање у Украјину. Француска одговара да су то дезинформације.

Путин: Издајнике казнити, кад-тад, ма где били; Зеленски: Русија сваког дана и ноћи води терористички рат Путин: Издајнике казнити, кад-тад, ма где били; Зеленски: Русија сваког дана и ноћи води терористички рат

Стари, нови председник пети пут, Владимир Путин честитао је на Црвеном тргу у Москви грађанима десету годишњицу уједињења Крима с Русијом.

У то име, Крим је назвао "непотопивим носачем авиона који се вратио у родну луку". Русима је објавио и најновију вест - ускоро ће возови ићи до Севастопоља, јер је обновљена пруга од Ростова на Дону до Доњецка, Маријупоља и Бердјанка. 

Док Путин слави, Кијев га оптужује да планира ескалацију рата.

Идеја руског председника о стварању "санитарне зоне" на територији Украјине јасан је доказ да Москва планира да ескалира рат у суседним земљама, поручује Кијев.

Володимир Зеленски се захвалио Европској унији на новој помоћи за Украјину од пет милијарди евра.

И шеф дипломатије Дмитро Кулеба затражио је хитну помоћ од ЕУ и Сједињених Америчких Држава за Кијев.

Украјински пилоти ће учити да управљају авионом Ф-16 у војној бази у граду Фетешти на југу Румуније, а обуку је одобрио председник Клаус Јоханис. Одобрио је, такође, и транзит војне опреме кроз Румунију из Финске за Украјину.

А у Румунији су почели радови на највећој војној бази НАТО у Европи која ће, како се очекује, надмашити и немачку базу Рамштајн.

Истовремено, Украјина и Северноатлантска алијанса су покренуле рад Комитета за стратешке комуникације у оквиру Савета Украјина-НАТО.

Борбе на украјинском фронту нису престајале ни претходног дана. Руске снаге су напале област Харкова и Суму, а украјинске Белгород.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво