Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Гранатиран Доњецк, удар дронова на Херсонску област; Лавров: Питање чији су Крим и Севастопољ заувек затворено

Рат у Украјини – 752. дан. Две особе су погинуле, а три су повређене у украјинском ракетном нападу на Белгород. Дроновима су гађане и руске рафинерије нафте у Самарској области. Руске снаге су гранатирале Доњецк, а дроновима напале Херсонску област. Москва је саопштила да је ухапсила украјинског агента због припреме терористичког напада на Транссибирску железницу. Сергеј Лавров је поручио да је питање власништва Крима и Севастопоља заувек затворено и да су саставни део Руске Федерације.

Гранатиран Доњецк, удар дронова на Херсонску област; Лавров: Питање чији су Крим и Севастопољ заувек затворено Гранатиран Доњецк, удар дронова на Херсонску област; Лавров: Питање чији су Крим и Севастопољ заувек затворено

Украјински званичници оптужили су Русију за напад на град Одесу, у којем је страдало најмање 20 људи, док је више од 70 њих повређено.

Председник Украјине Володимир Зеленски, такође, изјавио је да ће украјинске снаге "правично одговорити" на руски напад на тај лучки град на истоку земље.

Председник Француске Емануел Макрон, немачки канцелар Олаф Шолц и пољски премијер Доналд Туск, у међувремену, у Берлину су се усагласили да ће наставити одлучно и јединствено да подржавају и наоружавају Украјину, јер је реч и о безбедности Европе.

Са друге стране, руски званичници навели су да су украјинске снаге напале Белгородску и друге пограничне области током првог изборног дана у Русији.

О нападима се огласио и руски председник Владимир Путин, који је рекао да ти украјински напади неће остати некажњени. 

За то време, Група седам индустријски најразвијенијих земаља упозорила је Иран да не испоручије балистичке ракете Русији, истакавши да Техеран може да очекује одговор ако то учини.

субота, 27. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво