Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Кијев: Ваздухопловство уништило руски контролни центар; Столтенберг: НАТО нема планове да шаље трупе у Украјину

Рат у Украјини – 747. дан. Сат и по времена трајао је напад дроновима "шахед" у Одеској области, али према првим подацима, нема повређених. Најмање три цивила погинула су у руском нападу на Доњецку област, саопштио је Кијев. Москва наводи да је једна особа погинула током украјинског гранатирања Курског региона. Кремљ је саопштио да је позив папе Фрање на прекид ватре разуман и да је Русија за то спремна, али је Украјина искључила ту могућност. Шеф НАТО-а Јенс Столтенберг истиче да Украјина никада није била ближа чланству у Алијанси.

Кијев: Ваздухопловство уништило руски контролни центар; Столтенберг: НАТО нема планове да шаље трупе у Украјину Кијев: Ваздухопловство уништило руски контролни центар; Столтенберг: НАТО нема планове да шаље трупе у Украјину

Украјинске оружане снаге известиле су да су се на фронту догодила 53 оружана сукоба. У руском нападу на град Мирноград, на истоку Украјине, рањено је најмање 11 цивила, саопштиле су украјинске власти.

Руске трупе заузеле су повољније положаје дуж линије фронта у Доњецком правцу, саопштило је Министарство одбране Русије.

Војска Украјине навела је да је оборила 35 од 39 лансираних дронова руских трупа, преноси Укринформ. Украјински званичници јавили су да је гранатирано предграђе Херсона, а том приликом повређен је један мушкарац. 

Пољски министар спољних послова Радослав Шикорски изјавио је да су НАТО трупе присутне у Украјини. Портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова рекла је да НАТО није могао више да крије своје присуство у тој земљи.

Предлог закона о мобилизацији осуђеника могао да буде регистрован у Врховној ради у току следеће недеље, најавио је украјински министар правде Денис Маљуска.

субота, 27. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво