Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

У украјинском гранатирању Белгорода погинуло 14 особа; Москва: То неће проћи некажњено

Рат у Украјини – 675. дан. Одржана је хитна седница Савета безбедности УН након руског масовног напада широм Украјине. Председсник Украјине Володомир Зеленски истакао је да је у једном од најснажнијих напада од почетка рата погинуло најмање 39 особа, док је више од 150 повређено. Руска војска саопштила да је у нападу на руски град Белгород старадало 14 особа, укључујући двоје деце. Пољска оптужује Русију да је повредила ваздужни простор те земље, што Москва негира и захтева конкретне доказе.

У украјинском гранатирању Белгорода погинуло 14 особа; Москва: То неће проћи некажњено У украјинском гранатирању Белгорода погинуло 14 особа; Москва: То неће проћи некажњено

Жестоке борбе настављају се широм земље. Украјински званичници саопштили су да је Русија извела најснажнији напад широм земље од почетка инвазије, као и да је страдало најмање 30 људи, док је њих 160 повређено. 

Председник Украјине Володимир Зеленски, такође, посетио је линију фронта код Авдејевке, града на истоку земље, где се воде жестоке борбе.

Са друге стране, Москва је навела да су Украјинци гађали руску област Белгород са три пројектила америчке производње, као и да је преко 20 кућа оштећено.

Пољска је, у међувремено, навела да је руска ракета нарушила њен ваздушни простор из правца Украјине.

Русија није одговорила на те оптужбе, али су се огласили амерички председник Џозеф Бајден и генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг, који су навели да "помно" прате тај инцидент. 

За то време, Велика Британија је навела да шаље око 200 ракета противаздушне одбране Украјини, док је Организација за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) поново позвала на хитан прекид сукоба.

недеља, 02. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије