Читај ми!

Oперација Оскар, Европол лови имовину санкционисаних Руса

Европол је покренуо операцију "Оскар" у циљу подршке финансијских истрага држава чланица Европске уније које се односе на имовину физичких и правних лица која су повезана са руским нападом на Украјину, за коју се сумња да је стечена на криминални начин.

Европол је, како се наводи у саопштењу, заједно са државама чланица Европске уније, Евроџастом и Фронтексом покренуо операцију "Оскар" која ће, осим финансијских, подразумевати и криминалне истраге држава чланица у вези са заобилажењем трговинских и економских санкција.

У оквиру операције "Оскар", Европол ће обезбедити размену информација, обавештајних података и подршку у бројним финансијским истрагама.

Европол ће, како се додаје, централизовати и анализирати све информације како би се идентификовале међународне везе, криминалне групе и осумњичени, као и нови криминални трендови и обрасци.

Наводи се да ће Евроџаст обезбедити правну подршку и ојачати сарадњу између националних истражних и судских органа, док ће Фронтекс допринети операцији контролом особа које прелазе спољне границе ЕУ, а потпадају под санкције.

Операција "Оскар" трајаће најмање годину дана и обухватиће низ одвојених истрага, навели су из Европола.

Од почетка сукоба у Украјини многе европске земље заплениле су имовину руских држављана против којих су уведене санкције.

У марту је у Трсту заплењена јахта Андреја Мељниченка, руског милијардера који је обухваћен санкцијама почетком марта. 

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара