Читај ми!

Кијев: Напад "точком-У" на железничку станицу у Краматорску; и Путинове ћерке на "црној листи" ЕУ

Рат у Украјини ушао је у 44. дан. Међусобне оптужбе за ракетни напад на железничку станицу у Краматорску, где је, према подацима Кијева, погинуло 50 људи. САД шаљу Украјини стотине самоубилачких дронова, војна помоћ Кијеву достигла 1,7 милијарди долара. Tоком данашњег дана хуманитарним коридорима евакуисано je 6.665 особа.

Генерална скупштина Уједињених нација изгласала је суспензију Русије из Савета УН за људска права. За суспензију су гласале 93 земље, међу којима је Србија, као и државе региона.

Против су биле 24 државе, док се од гласања уздржало 58 чланица Уједињених нација.

Шеф украјинске дипломатије Дмитро Kулеба изјавио је да је захвалан чланицама УН због тога што су суспендовале Русију из Савета за људска права УН.

Русија је изгласавање суспензије те земље из Савета УН за људска права оценила као нелегално и политички мотивисано.

Руски амбасадор у УН Генадиј Кузмин рекао је да "није ни време ни место за театралне представе попут ове коју је извела Украјина".

Портпарол Kремља Дмитриј Песков изјавио је да је Русија претрпела значајне губитке у Украјини, у коју су њене трупе ушле 24. фебруара да би извеле, како Москва то назива, специјалну војну операцију.

"Имамо значајне губитке међу војницима", рекао је Песков у интервјуу британској телевизији Скај њуз истакавши да је то за Русију огромна трагедија.

Руско Министарство одбране саопштило је 25. марта да је 1.351 руски војник убијен од почетка специјалне војне операције, а 3.825 рањено.

Немачки канцелар Олаф Шолц рекао је два дана касније да је вероватно убијено најмање 10.000 руских војника.

Уједињене нације су саопштиле да су потврдиле смрт више од хиљаду цивила, иако ће стварни број вероватно бити далеко већи.

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг рекао је да су се чланице НАТО-а сагласиле да ојачају подршку и да обезбеде широк спектар оружја Украјини.

Столтенберг је након састанка министара спољних послова НАТО-а рекао да су се сагласили да учине више како би помогли партнерима да се бране, укључујући и Грузију и Босну и Херцеговину.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво